Educatie

Molen open IMG 7265 tn

Rond de Kesselse molen is vanalles te zien. Buiten de in bedrijf zijnde molen zijn er op het molenterrein nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden.

Een bezoek brengen aan de Kesselse molen is een bezoek aan een in bedrijf zijnde molen. Wekelijks maalt de molen voor bakkers, slagers, restaurants, enz. De molengidsen en molenaars laten het proces graag zien.

educatie 01Er zijn er op het molenterrein meerdere dingen te zien, zoals een speelmolen en er bevinden zich kasten met bijen. Eén kast is uitgevoerd met een raam zodat de bijen in de kast aan werk te zien zijn.

Het team van de Kesselse molen bestaat uit molengidsen, vrijwillige molenaars en ambachtelijk molenaars. Zo is de Kesselse molen een levend icoon in het Kesselse landschap!

 Een bezoek brengen? Klik hier!

Rondleiding

Voor kleine en grote groepen zijn er rondleidingen door de molen mogelijk.

Tijdens een rondleiding verteld een molengids of molenaar u over bijvoorbeeld de lange geschiedenis van de molen, technische details en allerlei weetjes die de Kesselse molen bijzonder maken.
Ook een kijkje bij de bijen is dan mogelijk.

Voor meer informatie of het aanvragen van een rondleiding klik hier


Omwille van de veiligheid op en om de molen tijdens een groepsbezoek, hebben wij een reglement van veiligheid op gesteld. Klik hier om het te downloaden (pdf-bestand)

 

Het molenterrein

De Kesselse molen staat op een heel klein perceeltje van 0,4 are groot aan de Roode Eggeweg in Kessel. De plaats waar Theodoor Pennings de molen, afkomstig van Meijel, liet herbouwen. Het erf is door twee poortjes (links) te betreden.

perceel_IIa.png

Buiten de molen is er op het molenperceel meer te zien:

A - De Molen
B - Molenhut
C - Speelmolen
D - Molenroeden
E - Bijenkasten
F - Molensteen
G - Geocach