Meel van de Molen

IMG_2002.JPGHet meel van de molen staat bekend om zijn karakteristieke smaak met behoud van vitaminen en oliën! Het proces van malen tussen de molenstenen geeft een heel ander product dan we gewend zijn van de meelfabrieken. We kunnen het meel van de molen dan ook niet vergelijken met het fabrieksmeel.

Meel van de volle graankorrel

graankorrel[1]_1.jpgHet meel van de molen is puur meel. Er zijn dus geen stoffen aan onttrokken. De kiem van de tarwekorrel is nog aanwezig en daarmee ook de vitaminen en oliën die hierin zitten. Dit maakt het molenmeel smaakvoller en gezonder. Ook zijn er geen toegevoegde stoffen. Conserveringsmiddelen ontbreken! Desondanks is de houdbaarheid van de meeste producten van nature 2 á 3 maanden, indien het koel en droog bewaard wordt.

Duurzame energie!

IMG_1995.JPG

Al in de 15e eeuw werd met de Kesselse standerdmolen op deze manier gemalen. Vroeger in Meyel, nu in Kessel (zie geschiedenis). De techniek is al die jaren onveranderd gebleven. De molen is een soort van Middeleeuwse fabriek. De energiebron van dit fabriekje is nog altijd de wind. Een onuitputtelijke energiebron die bovendien 100% CO2-neutraal is!

Stevig brood

Van molenmeel gebakken brood is voedzamer en rijk aan vitaminen. Het brood wordt daardoor ook minder luchtig. Dit maakt molenbrood bijzonder voedzaam en geeft het zijn krachtige smaak!

 

HACCP-richtlijnen

Natuurlijk worden al onze producten vervaardigd onder de HACCP-richtlijnen zoals die gelden voor ambachtelijke maalderijen.

 

 

 

Aanvullende gegevens